Goji bes smoothies

Basisrecept Goji smoothie

250 gram fruit naar keuze (bij voorkeur verschillende soorten door elkaar). 250 ml yoghurt (of 125 ml yoghurt en 125 ml melk) – bij allergie voor melk werkt appelsap ook prima. Appelsap maakt de smoothie wat  zoeter in vergelijking met water wat ook veel gebruikt wordt.

Kies het gewenste fruit of een combinatie van diverse soorten fruit. Bijvoorbeeld mango en banaan, frambozen en Goji bessen en aardbeien, kiwi en papaja. Wees creatief en bedenk je eigen favoriete fruit combinaties en verhoudingen.

Doe het geschilde en pitvrije fruit met de yoghurt in de keukenmachine of blender en laat het geheel 1-2 minuten mixen tot het glad en schuimig is geworden. Schenk het in een glas en geniet intens van je zelfgemaakte smoothie.

Je kunt aan ieder recept een handje Goji bessen toevoegen. De bessen zijn echt heel erg gezond, je zult je bij dagelijks gebruik wellicht na een paar weken al gezonder en energierijker voelen.

Een exotische smoothie (voor 5 personen)

500 ml ananassap uit het pak (let op dat je sap hebt en geen ‘juice’)
250 gram verse aardbeien
50 gram Goji berry
1 goed rijpe mango in kleine stukjes gesneden
1 rijpe banaan
250 ml (soja)melk

Doe de aardbeien, Goji bessen, mango en banaan met het ananassap en de (soja)melk in de blender. Meng het geheel tot het een glad mengsel is geworden. Serveer de exotische smoothie met een ijsblokje en garneer met een muntblaadje.

Gezonde voedende smoothie voor 1-2 personen

1 geschilde appel in stukjes
2 gepelde mandarijnen in partjes
25 gram even in water geweekte Goji berry
1 geschilde kiwi in stukjes
250 ml mangosap

Doe alles bij elkaar in de blender. Mengen, schenken en smullen maar.

Smoothie recepten ontbijt:

Een smoothie is een verfrissende drank, meestal op basis van vers gepureerd fruit dat wordt ‘aangedikt’ met banaan, yoghurt, appelsap, water, ijs of ijsschaafsel.

De smoothie op basis van yoghurt is in Nederland het meest bekend. Dranken op basis van ijsschaafsel worden meestal ‘slush puppies’ genoemd. Maar hoewel smoothies van oorsprong bestaan uit gepureerd fruit met vruchtensap, water of yogurt, worden ze tegenwoordig ook vaak gemaakt van alleen gepureerde vruchten.

Smoothies zijn er in veel varianten. Een leuk voordeel van Smoothies is dat ze makkelijk zelf te maken zijn. Het enige dat je ervoor nodig hebt is een blender (keukenmachine), een goede citruspers en wat creativiteit.

Smoothies zijn erg lekker in combinatie met verschillende fruitsoorten zoals: frambozen, Goji Bessen, bramen, rode bessen, bosbessen, cranberry’s, aardbeien, mango’s, ananas, banaan, sinaasappel, mandarijn, papaja, kiwi, appel, perzik, passievrucht, meloen en noem maar op…

Gebruik je fantasie. De recepten zijn enkel richtlijnen. Je kunt er lekker mee experimenteren.

Groene smoothie recepten met Goji bessen:

Je neemt hiervoor 1 theelepel tarwegras 1 theelepel gepeld hennepzaad 1 theelepel rauwe cacaopoeder Een paar bevroren frambozen Een paar blaadjes boerenkool 1-2 theelepels Goji besjes Eventueel kan je voor de smaak toevoegen wat Stevia