Goji bessen zijn adaptogenen

Wat zijn adaptogenen?

Het begrip *adaptogeen werd ontwikkeld door Russische onderzoekers als resultaat van onderzoek door wijlen dr. Hans Selye, directeur van het Institute of experimental Medicine and Surgery aan de Universiteit van Montreal.

Stoffen die worden beschreven als adaptogenen zijn de laatste tijd onderwerp geweest van vele wetenschappelijke onderzoekingen. Zij hebben aangetoond in staat te zijn de niet-specifieke weerstand van een organisme tegen veroudering, ziekte en vermoeidheid te verhogen.

De werking van adaptogenen

De werking van een adaptogeen is, dat het biochemische activiteit van het organisme normaliseert en daarbij de weerstand tegen stress vergroot door het bundelen van de eigen natuurlijke hulpbronnen tegen kwalen en vergiften.

Anders gezegd hebben adaptogenen een regulerende en stabiliserende werking en dragen ook bij aan de normalisering van gevoelens stress. Het adaptogeen normaliseert of harmoniseert. Het maakt sterker, Je bent veel minder vatbaar voor stress en kunt juist veel gemakkelijker met alles overweg. In stressvolle situaties kun je op deze manier veel gemakkelijker ‘bij jezelf’ blijven, omdat de speerpunten van de stress je gewoon nagenoeg niet meer raken.

Vooral ook zeer effectief inzetbaar bij (hoog) gevoelige mensen.

Om te worden geclassificeerd als adaptogeen moet een stof aan drie criteria voldoen;
* zij moet veilig zijn voor het lichaam
* de werking ervan moet niet-specifiek zijn
* zij moet een normaliserend effect hebben op elke biologische werking die zij bevordert. (bijvoorbeeld normalisering bij hoge bloedruk en ook bij een lage bloeddruk).

Ben je benieuwd naar meer bioactieve stoffen in Goji bessen? Klik dan hier!